Retro Camping i Blekinge

Gissleviks camping är en riktig liten pärla och med stor retro känsla, camping ligger i det sydöstra hörnet av Blekinge precis innan Torhamn.

gisslevik1

Ytan till höger på bilden är ställplatserna så fullt blir det knappast.

Vad jag menar med retro känslan är att tiden verkar ha stått still på denna camping ända sen 70-80 talet men detta utan att för den delen kännas sunkig, men känslan påminner starkt om tidigt 80-tal när vi tuffa runt i en Volvo 140 med en SMV på släp.

Så söker man moderna servicehus och organiserade aktiviteter så är denna camping inget att söka sig till.

Men om man däremot söker en lugn plats långt ute i Blekinges skärgård så är denna camping helt perfekt, det ända som stör lite är att campingen gränsar till en landsväg men det är ingen större trafiktäthet så man överlever även detta.

Platserna på campingen är lite mindre än på nya campingar men själva gränsdragningen är betydligt mer flexibel så man tar den plats man behöver så har man en stor vagn så lägger de ett tält eller en mindre vagn sidan om.

Jag skrev retro camping i rubriken och det är just för att servicehuset och receptionen har detta stuket, men det positiva är att även prisbilden är lite retro.

p1020291 gisslevik4

För vad sägs om en SCR ansluten campingplats extremt strandnära (50-100m) i Blekinges yttre skärgård för 160:- natten eller 100:- för en ställplats i direkt anslutning till campingen. Förvisso så vill de av någon anledning ha 40:- för elen men jag tror det handlar om en nyinvestering.

2km från campingen vid Torhamns udde så går det reguljär båttrafik ut i skärgården flera gånger om dagen, vi hoppa på båten som gick till Sveriges sydostligaste utpost Stenshamn/Utlängan (jag vet att Utklippan ligger något längre sydost men dit får man ta egen båt eller simma) Stenshamn är en plats man bara måste besöka. Det går bra att hyra cykel eller åka traktorsläp om man vill spara på apostlahästarna, men man hinner lätt med en långpromenad och även ett snabbt dopp innan nästa båt anländer.

Det går faktiskt att äta varm mat här ute, Pelles sjöbod serverar enklare varmrätter och självklart kaffe läsk och glass.

p1020358

Hälsningar
Thomas o Kristina

2 tankar kring ”Retro Camping i Blekinge

  1. Oj så mysigt det ser ut, här har vi inte varit annars tycket jag att vi besökt många ställen i blekinge. Här blir det ett besök till sommaren 17.

  2. Den är värd ett besök men det är en vackert väder camping om man inte är fågelintresserad för då fungerar den nog i alla väder då Torhamns fågelstation är vida känd.
    Men under 2017 så kommer vi att besöka en annan camping som ligger på samma halvö men på andra sidan Björkenäs Camping, vi var där och kika i år och la till den i listan på campingar som skall besökas.

    En annan camping i Blekingen som jag tycker låter lagom udda och spännande är Hjorthålands Camping mellan Backaryd och Eringsboda kan ev. krävas lite övertalning eller så kör jag bara fel helt enkelt 😉

Kommentarer är stängda.