Adria Caravan AB

Den 1 juli 2001 övertog Adria Caravan AB importrätten och försäljningen av Adria husvagnar, husbilar, och villavagnar i Sverige, Norge och Finland. Företaget ingår i KABE-koncernen och drivs som ett separat bolag med lokaler i Tenhult, 1 mil utanför Jönköping.

Adria tillverkas i Novo Mesto i Slovenien, ett land på stark frammarsch. Här har Adria Mobil tillverkat husvagnar och husbilar sedan 1965 och med över 40 års erfarenhet har man blivit en av Europas största husvagn- och husbilstillverkare. Varje år rullar ca 14.000 husbilar och husvagnar ut från den stora fabriken i Novo Mesto och det finns idag inget annat märke i Europa, som sålt lika många husvagnar som Adria gjort genom åren. Adrias produkter byggs i en av Europas modernaste och nyaste anläggningar, en ny fabrik invigdes och togs i bruk 2005.

Precis som landet Slovenien gjort under de tio senaste åren, har produkterna från Adria Mobil utvecklats och förfinats och det märks framför allt på försäljningen i Norden. Sedan 1992 har Adria utvecklats till en riktig storsäljare och är idag ett av Nordens största husvagns- och husbilsmärken. Adriatik husbilar är idag Sveriges största husbilsmärke med en stadig försäljningsökning. En stor del av framgången beror på att Adria har utvecklat och anpassat produkterna för den Nordiska marknaden och de krav som finns här.

Kontaktuppgifter

Adria Caravan AB
Box 15
S – 560 27 TENHULT

E-mail: info@adria.se
www.adria.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.