9 tankar kring ”Test av Adria 613HT

  1. Liksom denna modell är anledningen till att jag blivit ordförande för denna fantastiska klubb. Och med denna kanonfina Hemsida kan allt bara bli bättre.

  2. Hej har en 613ht -16 ni skriver i testet att man kan fälla ut en extra bordsskiva
    Undrar om de är extratillbehör för vi hittar ingen 😊

    1. Hej Marie,
      Texten i själva testet är vi i klubben oskyldiga till, det är tidningen Husvagn och Camping.
      Men jag gissar att det är ett rent skrivfel för vi har inte heller någon extra vikbar bordsskiva i vår vagn 😉

  3. Hej
    Vi har precis köpt en Adria Adora 613 HT (årsmod 2012) men fick inte med någon instruktionsbok. Vet någon om det går att hitta sånt på webben?

    Sedan så har vi problem med vår värmepump Alde 3010. Säkringarna i villan går när man ställer in effekten på mer än 1kw? Men det känns lite ologiskt för att man kan ibland ha den på upp till 3 kw utan att säkringen går (trots att cirkulationen går för fullt hela tiden)?

    Vore tacksam över att få kontakt med någon som har lite koll 🙂

    Mvh Ted

  4. Hej Ted,
    Grattis till en i mitt tycke mycket trevlig vagn (har en exakt likadan själv)
    Först din fråga om instruktionsbok, hittar ingen svensk på nätet men kanske kunde du testa att maila Adria Sverige om de kan maila en till dig.
    Om inte så hitta jag en dansk, det är nästan svenska åtminstone om man bor som vi i Skåne 😉
    http://web.adria.dk/wp-content/uploads/2012/02/Instruktionsbog-12.pdf

    Nu till din el-fråga.
    Jag gissar att du har 6 amp på utgången där du kopplar vagnen, 6 amp och 230 volt ger max 1380watt sen går proppen. Om du har 10 amp så har du troligen fler förbrukare för 10 amp vid 230 volt ger 2300watt.
    Men hur kan de då komma sig att den ibland håller trots att du har ställt in den på 3kw?
    Jag gissar att det är så enkelt att panntemperaturen är uppnådd då slår värmeelementet i pannan ifrån men om inte temperatureren i vagnen är uppnådd så fortsätter cirkulationspumpen att gå.
    //Thomas

    1. Tack för snabbt svar Thomas! Vi är oxå väldigt nöjda med vår fina Adora 613 ht! Dock så blev det som sagt lite trassel med värmen i veckan när vi testsov.

      När vi testade att koppla på gasolvärmen så flög temperaturen snabbt upp till 25 grader (detta när det var -2 grader utomhus i helgen).

      Men när jag hade Alde instrumentpanelen inställd på 1 kw och 30 grader en hel dag (0 grader ute) så stannade temperaturen på ca 15 gr inne (efter ca 10h uppvärmning) . Är det normalt? (Kanske är för lite effekt för att värma upp mer än så). Även när jag körde Alde pumpen på 2 kw och 30 gr så blev det inte speciellt varmt. Sedan så gick säkringen efter ca 5 h.

      Det jag funderar på är om jag skulle behöva lufta värmesystemet. Ver du om det är vanligt med luftfickor?

      Sedan sista frågan… jag har räknat up att av/på knappen med röd lampa i köket sätter på den elektriska golvvärmen om vagnen är inkopplad till 220v. Men ligger det även vattenburen värme i golvet? Och har du varit med om att säkringen till elvärmen i golvet gått?

      Stort tack på förhand för hjälpen!!

  5. Hej Ted,
    Jag tror inte du har något problem egentligen med värmen, den uppför sig bara inte som du förväntar dig.

    Men betänk att när du kör gasolen så har du 5,5kW (propan) och när du kör elen så har du 1kW alternativ 2kW innan proppen går.

    Du kan gå in i verkstadsmenyn och läsa av panntemperaturen och vattentemperaturen så ser du exakt vad som händer med tempen.

    Men ställer du 30 grader i vagnen så kommer cirkulationspumpen att gå hela tiden och då kyls pannan ner och 1-2 kW räcker inte till så till slut sjunker tempen i vagnen.

    Om det blir varmt på gasol så är inte problemet luft i systemet, men du kan enkelt testa att öppna luftnippeln och se så det kommer vätska direkt.

    Du har helt rätt knappen med den röda dioden är till värmegolvet och du har ingen vattenburen golvvärme så det är bara el.

    Om den inte värmer så finns det en värmesäkring på själva transformatorn till golvet sitter under den främre britsen, tryck in denna lilla knapp klickar det till så hade den utlöst.

    //Thomas

Kommentarer är stängda.