Glad Midsommar

Styrelsen önskar alla medlemmar en riktigt trevlig Midsommar

Vill också samtidigt passa på att be er alla att skriva några rader om campingen/ställplatsen ni besökt till midsommar eller självklart även under resten av sommaren, skicka sen detta till mig gärna tillsammans med ett eller två foto.

Själv så befinner vi oss på Båstad Camping

Vi vill också samtidigt passa på att önska er alla en trevlig sommar, och hoppas att vi alla  ses på höstträffen.

Avslutar med lite onödigt vetande, i morgon på midsommarafton så är det bara 6 månader till julafton 🙂

Elmia biljetter

Vi har fortfarande biljetter kvar till Elmia Husvagn & Husbil 2022, kom och bo trivsamt med andra Adriater i Adriabyn på område 1.

Klubbpriset är rabatterat med 300 kronor och biljetten kostar nu endast 1150:- för hela veckan, ett rent fantastiskt klubberbjudande, inte sant!
I detta pris ingår entré för 2 vuxna, även medföljande barn får förstås entrébiljetter.
För rabatten vill vi gärna att du/ni bemannar vår klubbdisk i Adrias monter något eller några timslånga pass under veckan.
Du delar då ut reklammaterial, svarar på frågor och värvar nya medlemmar.
Vill du även vara med att bygga/riva montern före/efter mässan så kontakta föreningen på mail info.syd@adriaklubb.se
Vi kommer också att ha minst en gemensam måltid under mässtiden.
Klubbpriset gäller förstå även de som redan anmält sig!
Väl mött hälsar
Styrelsen

Roxnäs udde

Fick ett mail från en medlem,

Mailet kom från Håkan och Carina som driver en reseblogg sen några år tillbaka.

De frågade om det kunde finnas intresse att publicera några av deras resor även här på klubbens hemsida vilket jag självklart tycker är skoj då det inte finns så många reseberättelser ännu.


Roxnäs udde hittar man vid sjön Runn i Falun. Roxnäs udde är en del av naturreservatet Runns norra öar. Här finns även en allmän badplats.

Det ska finnas parkeringar centralt där man kan stå med husbil i 24 timmar. Vi hittar en stor parkering på andra sidan järnvägen men det ser inte inbjudande ut och vi väljer att åka vidare på Strandvägen för att komma till Roxnäs udde.

Vägen känns oändligt lång när vi räknar upp på husnumren och efter den allra sista kurvan före industriområdet kommer vi fram till parkeringen vid Roxnäs udde.

Det har börjat skymma och det står bara en husbil till här förutom vår.
Strax innan det mörknar ser vi en bäver simma iväg.

Vi vaknar tidigt nästa morgon och när vi öppnar bakdörrarna ligger dimman tät utanför husbilen. Man anar ljuden från järnvägen och stan en bit bort men man ser ingenting. Vi följer strandkanten och vägen bort mot udden. Det är alldeles stilla och nu lättar dimman snabbt och man kan se andra sidan av sjön åt båda hållen.

Här finns en stor badstrand, toalett, omklädningsrum och bänkar. Överallt ser man fina grillplatser.
Där vi står är ingen ställplats utan en vanlig parkering så då gäller max 24 timmar om inte skyltning anger något annat samt att man parkerar enligt de föreskrifter som Transportstyrelsen beskriver i foldern Stanna och parkera och att man kontrollerar med kommunen eller markägaren vad som gäller för varje enskild plats.

Besök gärna Håkans och Carinas blogg HÄR

Om ni har gjort någon resa längre eller kortare som ni vill dela med oss övriga medlemmar så gör som Håkan och Carina skriv ett mail till mig så fixar till en berättelse.

Möjlighet till att träffas

Påminner så här i sköna maj om vårträffen och årsmötet, vi har fortfarande platser kvar för den om är intresserad, läs mer här: https://adriaclubsyd.se/news/klubbinformation/inbjudan-till-vartraff-i-skona-sommen/

OBS! Sista anmälningsdag söndag 15/5

Vi har även plats i vår klubb-by på Elmia, här finns mer information: https://adriaclubsyd.se/news/klubbinformation/elmia-2022-biljettslapp/

Vi ser verkligen fram mot att träffas i Sommen och på Elmia nu när vi kan ses igen!

Väl mött hälsar
Styrelsen
Träffvärdarna i Sommen, Bengt & Anna-Karin, Lennart & Anders

Boka camping & ställplats via Campcation

Adria Club Syd har som vi informerat om tidigare inlett ett samarbetet ett Campcation som vi hoppas många av våra medlemmar skall få glädje av.

Nedan en kopia av deras nyhetsberev

Boka din semester på nordens största bokningssida för campingar och ställplatser. Här hittar ni allt från små och mysiga smultronställen till större etablerade semesterpärlor. Campcation erbjuder boenden för alla, här finner du campingtomter, ställplatser, tält, stugor och glamping i Sverige, Finland, Danmark och Norge.

Slipp bekymmer med mejl, samtal och bokningsförfrågningar. Här bokas allting direkt på datorn eller mobilen till bästa möjliga pris med support tillgänglig dygnet runt.

I samarbete med Campcation kommer vi att kunna erbjuda flertalet fantastiska rabatter under årets gång så håll utkik – nya erbjudanden kommer kontinuerligt!

Ta del av erbjudandet
Just nu 10% rabatt på ALLA campingar och ställplatser
• Gäller bokningar för hela 2022 men måste bokas innan 30 Juni.
• Gäller campingar och ställplatser i Sverige, Norge, Danmark och Finland.
• Rabattkoden är aktiv mellan 1/5 – 30/6.

Aktuell rabattkod finner ni på forumet under fliken klubbinformation

Ps: Om ni inte redan har registrerat er på klubbens forum så har jag gjort en guide för detta som ni hittar HÄR

Glad Påsk

Styrelsen vill passa på att önska alla medlemmar en Glad Påsk.

Du glömmer väl inte att anmäla dig till vårträffen och årsmötet! 

Och vi har fortfarande platser kvar i vår klubb-by på Elmia

Tryckfelsnisse!

I inbjudan till vårträffen står det 25-29 maj och korrekta datum är 26-29 maj, ni är förstås välkomna redan den 25 men då har vi inga aktiviteter utan de börjar på torsdagens kväll

Hälsar
Träffvärdarna
Anna-Karin, Bengt, Anders och Lennart

INBJUDAN TILL VÅRTRÄFF I SKÖNA SOMMEN!

AdriaClub Syd har på nytt glädjen att bjuda in till Sommens Camping och restaurang Lugna Landet!

Träffen äger rum under Kristi Himmelsfärdshelgen 25-29 maj och vi rivstartar med en gemensam korvgrillning torsdag kväll.

Fredag:
Klockan 10:30 blåser kaptenen i visslan och vi kliver ombord på ångbåten Boxholm II för att gå till Torpön där vi intar en matig baguette. Föreningen bjuder.
Båten rymmer 70 personer så det är först till kvarn här!

Lördag
Vi samlas till årsmöte kl 15:00. Årsmöteshandlingar kommer att finnas tillgängliga på hemsidan senast från den 27 april. Motioner skall vara föreningen tillhanda senast samma datum.

Kl 18:00 öppnar baren och kl 19:00 tar vi oss an Lugna Landets berömda grillbuffé. Därefter fortsatt bar och underhållning. Pris 395:-/person.

Vad gäller campingen har föreningen 40 platser á 250 kr/dygn till förfogande, varav 29 med el.

Vi vill även lyfta fram möjligheten att hyra stuga på Lugna Landet som alternativ till de som så önskar. Kontakta då Lugna Landet på 0140–30 000.

Anmälan, inklusive antal personer till båtresan, sker via mail, info.syd@adriaklubb.se eller per telefon till Lennart 0703-63 34 42

Vägbeskrivning

Norrifrån:
Riksväg 32 från Mjölby mot Tranås, Vetlanda. 8 km efter Boxholm Ligger Sommen. Tag första avfarten vänster mot Lugnalandet. Följ vägen över järnvägen, förbi hamnen och du ser Sommens Camping på vänstersidan mot sjön.

Söderifrån:
Riksväg 32 från Eksjö mot Tranås, Mjölby. 12 km efter Tranås ligger Sommen. Tag sista avfarten höger mot Lugnalandet. Följ vägen över järnvägen, förbi hamnen och du ser Sommens Camping på vänstersidan mot sjön.

Gps:
N58° 08′ 32″ E14° 58′ 29″
N58° 08. 540″ E14° 58. 487″
58.142334, 14.974778
http://www.sommenscamping.se

Väl mött i Sommen hälsar träffvärdarna,

Anna-Karin & Bengt
Anders & Lennart

Bilder från klubbens förra besök på campingen hittar ni i vårt fotoalbum