Roxnäs udde

Fick ett mail från en medlem,

Mailet kom från Håkan och Carina som driver en reseblogg sen några år tillbaka.

De frågade om det kunde finnas intresse att publicera några av deras resor även här på klubbens hemsida vilket jag självklart tycker är skoj då det inte finns så många reseberättelser ännu.


Roxnäs udde hittar man vid sjön Runn i Falun. Roxnäs udde är en del av naturreservatet Runns norra öar. Här finns även en allmän badplats.

Det ska finnas parkeringar centralt där man kan stå med husbil i 24 timmar. Vi hittar en stor parkering på andra sidan järnvägen men det ser inte inbjudande ut och vi väljer att åka vidare på Strandvägen för att komma till Roxnäs udde.

Vägen känns oändligt lång när vi räknar upp på husnumren och efter den allra sista kurvan före industriområdet kommer vi fram till parkeringen vid Roxnäs udde.

Det har börjat skymma och det står bara en husbil till här förutom vår.
Strax innan det mörknar ser vi en bäver simma iväg.

Vi vaknar tidigt nästa morgon och när vi öppnar bakdörrarna ligger dimman tät utanför husbilen. Man anar ljuden från järnvägen och stan en bit bort men man ser ingenting. Vi följer strandkanten och vägen bort mot udden. Det är alldeles stilla och nu lättar dimman snabbt och man kan se andra sidan av sjön åt båda hållen.

Här finns en stor badstrand, toalett, omklädningsrum och bänkar. Överallt ser man fina grillplatser.
Där vi står är ingen ställplats utan en vanlig parkering så då gäller max 24 timmar om inte skyltning anger något annat samt att man parkerar enligt de föreskrifter som Transportstyrelsen beskriver i foldern Stanna och parkera och att man kontrollerar med kommunen eller markägaren vad som gäller för varje enskild plats.

Besök gärna Håkans och Carinas blogg HÄR

Om ni har gjort någon resa längre eller kortare som ni vill dela med oss övriga medlemmar så gör som Håkan och Carina skriv ett mail till mig så fixar till en berättelse.