Möt våren 2017 i Holland

Till våren 2017 så planerar vi att göra en resa till Holland med den världsberömda tulpanparken Keukenhof som huvudmål, är ni sugna på att hänga på så tveka inte att kontakta oss, kontaktinformation finner ni längst ner på sidan.

Man behöver inte följa med på hela resan utan kan möta upp enbart i Keukenhof eller följa med ner och sen fortsätta på egenhand eller hur ni själv önskar.

Campingarna som jag nämner nedan är också högst preliminära och det kan bli att vi måste improvisera efter vägen men campingen på slutmålet kommer att bokas.

Vad är Keukenhof?
Den kallas ofta för världens vackraste vårträdgård och består i runda tal av 7 miljoner tulpanlökar! Läs mer på deras hemsida HÄR

Parken är endast öppen 8-9 veckor per år och vi planerar att besöka parken i början på maj närmare bestäm den 1/5 om vädret tillåter annars så blir det dagen efter.

tulpaner

På en 250 kvadratmeter stor gräsyta har man planterat tusentals lökar som när de blommar kommer att gestalta konstnären Vincent van Goghs mest berömda självporträtt.

van-Gogh-keukenhof

Planerad och preliminär rutt för resan

Dag 1 (Lördag) 29/4

Lördagen den 29/4 lämnar vi Sverige via Öresundsbron och vidare ner till färjan i Rödby och vidare till Puttgarden.

När vi rullat av färjan så tar vi ett kort stopp på Fleegaard i Burg auf Fehmarn och fyller på lite färdkost i form av goda drycker för att sen rulla vidare ner till Bremen där vi planerar att övernatta på Campingplatz Steller See

Total körsträcka dag 1 blir omkring 50mil plus färjan Rödby / Puttgarden

Dag 2 (Söndag) 30/4

På söndagen den 30/4 så rullar vi vidare söder ut ner mot Holland och vårt slutmål Keukenhof och Camping Sollasi

Total körsträcka dag 2 ca: 40 mil.

Dag 3 (Måndag) 1/5

Då planerar vi att besöka Keukenhofs vårträdgård om vädret är ok.

Dag 4 (Tisdag) 2/5

Då åker vi in till Amsterdam och tittar på stadens muller och kanske en tur på någon av de vackra kanalerna eller varför inte ett besök i Anne Franks hus på Prinsengracht (bör bokas i förväg enorma köer annars, hör av er så får ni mer information om hur detta går till) eller någon av de andra sevärdheterna som man inte bör missa när man är i Amsterdam.

Dag 5 (Onsdag) 3/5

Vilodag, men beroende på vädret så kan dessa dagar skiftas om regnar det så är det inget skoj att gå i blomsterparken eller promenera i Amsterdam.

För de/oss som inte vill ligga på latsidan så finns lite olika förslag på kortare utflykter till närliggande platser.

Krigskyrkogård Bloemendaal, eller den klassiska Zandvoort bana, för er som inte är intresserade av gamla klassiska motorbanor eller kriget så föreslår jag stranden och tidvattnet som även detta är en upplevelse som man inte bör missa.

Eller om någon är sugen så ligger miniatyrstaden i skala 1:25 (som Legoland fast utan Lego) Madurodam endast 30 km bort.

Dag 6 (Torsdag) 4/5

Vi lämnar denna camping och tar oss sakteliga norrut i Holland och kommer att stanna till i Edam och titta runt lite i den kända oststaden.

edam2

När vi är mätta på osten så rullar vi vidare uppåt och kommer då att passera fantastiska Afsluitdijik , som är en 32km lång och 90m bred vall som skyddar låglandet från att Nordsjön skall sluka landet.

På kvällen kommer vi fram till Groningen och Camping Stadspark Groningen

Total körsträcka denna dag ca: 22 mil

Dag 7 (Fredag) 5/5

Vi rullar vidare och passerar gränsen till Tyskland och vidare upp mot färjan, sistas övernattningen planeras till Camping Katharinenhof

Totalkörsträcka ca:44 mil

Dag 8 (Lördag) 6/5

Innan vi rullar på färjan för att ta oss sista biten hem så blir det åter ett stopp på Fleegaard i Burg auf Fehmarn och fyller upp öl och vin förrådet.

Totalkörsträcka hem (Malmö) ca: 25 mil.

Låter det intressant och spännande så tveka inte att höra av er till oss genom att klicka på namnen nedan så öppnas ert mailprogram.

Hälsningar Thomas o Kristina

Denna sida kan även laddas ner i ett mer utskriftsvänligt pdf format HÄR

Diskutera gärna även resan på vårt nya forum, för direktlänk till inlägget så klicka HÄR Vi behöver få lite fart på forumet så tveka inte att titta in och skriv en rad eller två.

OBS man måste vara registrerad och inloggad på forumet för att kunna läsa/skriva, när ni skapar ett användarkonto så tänk på att ert medlemsnummer på ett eller annat vis måste finnas med i användarnamnet då det är ett stängt och privat forum endast för klubbmedlemmar.

Problem med registrering så tveka inte att kontakta mig!

 

19 tankar kring ”Möt våren 2017 i Holland

 1. Vi är intresserade om om inte åldern ställer till några problem. Vi tar nog färjan från Helsingborg vad jag kommer fram till är det billigaste alternativet för oss.

 2. Hej Arne,
  Du var snabb, jag sätter upp er i min Excellista så kommer mer info längre fram så ser vi hur det blir för er.
  Ps om du även är medlem i CC så hade de i förra numret erbjudande från Öresundsbron om ett gratis Bropass för ett år och då blir priset bara hälften.
  Men även Carsten pratade om att skulle de med så tog de också båten via Helsingborg och då stämmer vi bara av så träffas vi på vägen.

  1. Hej igen det låter bra med bropasset men det blir 6 mil längre varje enkelresa
   alltså 12 mil totalt om jag är rätt underrättad rätta mig om jag har fel vi kör E4
   till Helsingborg Arne.

    1. Det går väl bra men vi åker tidigare för att ta det lugnt genom Tyskland,vi är 4 ekipage i sällskap 138 Carsten är väl ledaren i den här gruppen övriga
     är 64 Ulf, 70 Arne, 159 Lennart. Skulle det bli svårt att hålla samman gruppen
     i Tyskland kan vi eventuelt dela på oss och träffas på kvällarna.
     Arne.

 3. Vi är också klart intresserade av Hollandsresan. Desamma gäller för oss att Helsingborgsfärjan är den bästa vägen. Uffe

  1. Hej Ulf,
   Vad skoj jag svara på ditt mail också, då är vi 9 ekipage som har anmält sitt intresse.
   Ja det stämmer Arne det blir omkring 6 mil längre för er om ni tar Öresundsbron.

   1. Då var vi uppe i 10 ekipage 🙂
    Skall snart ta kontakt med campingen i Holland så att det går att boka så många platser annars blir det svettigt 😉

    1. Kommer om hälsan tillåter Jag åker färjan over till Helsingör . Undrar om jag kan få en tid för följe

     1. Hej Lazze,
      Jag kommer att skicka ut ett mail längre fram med kontaktuppgifter och vilka som åker ut via Öresundsbron och Helsingborg så kan ni själv stämma av.
      Jag kommer att kontakta dig via mail för att få mer uppgifter från dig.

      //Thomas

 4. Hej Thomas och god fortsättning till er alla.
  Hoppas min bokning gick fram, till dig Thomas att vi blir två kanske fyra som kör neråt omkring den 25-26/4, för att få mer tid för upplevelser och kortare körsträckor, men jag tänker följa ditt fina upplägg som ser så bra ut, tacksam om du bokar plats på campingen i Keukenhof. Just nu är det ju medl.138-159. men troligen kommer 70 och 64 också hänga på, men du får klara besked i god tid vilka vi kommer att vara som kör härifrån.
  Jag rekommenderar AutoBizz ( brobizz ) även Helsingborg – Helsingör 472:- för h-bil. Rödb-Puttg. 505:- med Smile brobizz. Smile kort är kostnadsfritt, medl. i Motor är bizz också fritt första året.

  1. Hej Carsten
   Jodå ni är med på min lista finns en nästan helt uppdaterad lista på forumet. Har tillkommet två ytterligare och blir ni sen två till så är vi uppe i 14 ekipage och vi närmar oss gränsen för vad som är hanterbart.
   Men det är angenäma problem, ja jag kommer att kontakta campingen i Keukenhof sen går jag ut med ett mail till alla som anmält sitt intresse.

   Ha det gött
   /Thomas

   1. Tack Thomas.

    De två jag räknat med har du reda i din lista, Arne och Ulf, isåfall är vi fyra ekipage som åker via Helsingborg.
    Jag såg listan, roligt att där är någon ny med.

    vi hörs
    Carsten

 5. Bra Carsten då kan jag andas ut lite igen, för antalet växte snabbt 😉
  Jag tror att 15 ekipage är max om det skall vara hanterbart att samordna och försöka finna gemensam camping och parkering o.s.v.

 6. Svar till Arne mf.
  Vi åker troligen från Helsingborg den 25 eller 26 inte bestämt ännu, men de som vill
  köra här ifrån så träffas vi i Klippan eller Helsingborg, åker genom Danmark och träffas sedan i Rödby, kopplar av och diskuterar på båten, här bestämmer vi campingplatser/ställplatser för övernattning, för de som vill att vi håller ihop, lämpligast kör man två och två, annars blir det svårt att stanna till lite var man vill.
  Hör gärna av er på mail eller telefon, svarar jag inte så lägg ett sms.

  Carsten 138

Kommentarer inaktiverade.